Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

30 minuten per week vermindert depressie en hart- en vaatziekten


Vandaag is technologie overal. Televisie, computerschermen, smartphones, tablets vragen de voortdurende aandacht van onze hersenen.

Het stimulerend effect kan aangenaam aanvoelen, maar eigenlijk is het ontzettend vermoeiend voor ons brein.

Om écht te ontspannen moeten we naar buiten, naar de open lucht.

Frisse lucht en het rustgevende effect van de natuur op al onze zintuigen heeft ingrijpende gevolgen voor onze mentale toestand. De natuur zorgt ervoor dat we loslaten. Het wist stress uit en zorgt voor welzijn in enkele minuten tijd.

Onderzoeker Dr. Danielle Shanahan van de Universiteit van Queensland zegt: “Als iedereen een half uur per week in hun lokaal park zou wandelen, zouden er 7% minder gevallen van depressie zijn en 9% minder gevallen van hoge bloeddruk.”

Als je door een druk stedelijke gebied wandelt, worden je hersenen steeds meer gestimuleerd. Terwijl volgens de New York Times een wandeling door het park ervoor zorgt dat je hersenengolven meer meditatief worden.

Het effect van een groene ruimte is enorm. Het brengt zelfs 30% van het welzijn dat je voelt als je pas getrouwd bent/was, en 10% van de extra tevredenheid met je leven als je een job vindt na werkloos te zijn.

Welzijn door de natuur is een van de redenen waarom ik net verhuisd ben naar het landelijke Glabbeek. Maar wees gerust: ik blijf in Kessel-Lo yoga verzorgen, want ook het effect van 60 minuten yoga per week en de prachtige locatie is enorm op ons allemaal.