Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

60 beats per minuut


Dokter en ingenieur Dr. Rudolf Pekar heeft in 1997 gezegd: “Gezondheid en ziekten zijn gerelateerd aan de elektrische stromen in ons lichaam. Als energie vrij kan stromen door ons lichaam, onze organen en onze cellen, dan blijven we gezond en vol vitaliteit.

Door de stroom van elektrische energie of prana in ons lichaam vrij te maken en blokkades op te heffen, helen wonden sneller, krijgen virussen en bacterieën minder kans, worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen sneller uitgescheiden. Dus verander de elektrische eigenschappen van het lichaam en je verandert je gezondheid.

Er zijn veel manieren om de levensenergie of prana of chi te laten stromen, en gezond te blijven. Denk aan acupunctuur, shiatsu, voetreflexologie, optimisme, yoga uiteraard, maar ook muziek.

Muziek met langere, tragere tonen vertraagt de ademhaling en verlaagt de hartslag. Dat leidt tot minder stress, en betere flow van energie.

Vooral heilzaam daarbij zou klassieke muziek zijn.

Maar als je niet van klassieke muziek zou houden: volgens de Universiteit van Nevada (leerde ik via jobat) is muziek aan 60 bpm (beats per minuut) ook een handig hulpmiddel.

Hier vind je een lijst van alle muziek aan 60 bpm. Zoals je ziet op de website is dit ook de geschikte beat om rustig op te joggen, en misschien zelfs voor een YogaFlow!