Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

December 12, 2018

September 19, 2018

December 5, 2017

October 24, 2017

October 11, 2017

September 8, 2017

June 20, 2017

Please reload

Mindful huishouden

November 19, 2016

Ik las erover in het Happinez magazine van september.

 

We zien het huishouden vaak als een vervelend klusje dat nooit af is en dat voortdurend veel tijd en energie wegkaapt.

 

Het lijkt een strijd.

Maar volgens Monique Wortelboer, schrijfster van het boek ‘Huishouden van het leven’, gaat het huishouden helemaal niet over een overdreven opgepoetst huis, maar wel zorgen voor je eigen energieveld. Je eigen energie onderhouden.

 

Laat je oordeel over het aanrecht varen, leer rommel verdragen.

 

Want volgens Monique gaat huishouden in de eerste plaats over liefde. Zorg eerst voor de mensen in je huis. Als je de menselijke verbinding in je omgeving voortdurend voedt, via de maaltijden en het samenzijn, kun je de dagelijkse dingen heel waardevol beleven.

 

Ten tweede: als je schoonmaakt, schep je letterlijk ruimte, je brengt de trilling in je huis omhoog, waardoor het gaat stralen, en jij vervolgens ook. Als je met plezier en liefde poetst en ordent, poets je en orden je ook je ziel. Dan daalt er een rust neer in je huishouden die verbazingwekkend veel lijkt op vakanties in het zuiden van Frankrijk.

 

En na een uur opruimen, zegt de schrijfster, voel ik me net zo goed als na een pittige yogales. :)

 

 

 

Please reload