Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Zo zet je de werkknop af aan het einde van je werkdag


Is je vakantie voorbij? Ben je terug (of nog steeds) aan het werk?

Dan is het al tijd om je werk los te laten. :)

Want 's avonds wil je die dagelijkse werkstress niet. Laat je werk op je werk.

Hier zijn enkele tips van Vacature om je werkstress niet mee naar huis te nemen.

1. Sluit je werkdag af met een klein ritueel

Doe meteen je werkkledij of uniform uit zodra je thuis komt. Neem een verkwikkende douche om de werkstress weg te spoelen. En blijf niet te lang stilstaan bij de voorbije werkdag. Draai bewust de knop in je hoofd om en ontspan!

2. Wees even onbereikbaar

Behalve wanneer het deel uitmaakt van je job of contractueel is vastgelegd, moet je geen 24 uur per dag beschikbaar zijn. Schakel je gsm uit en klap je laptop dicht. Tegenwoordig denken veel werknemers dat het van hen verwacht wordt om steeds bereikbaar te zijn, maar vaak leggen we onszelf die druk op.

3. Maak leuke plannen

Als je het moeilijk vindt om je werk los te laten, zal je geen baat hebben bij urenlang televisie kijken of klagen over hoe lastig je job wel is. Zorg dat je altijd iets hebt om naar uit te kijken. Plan minstens één keer per week een leuke activiteit in die niets met je werk te maken heeft.

4. Leef gezond

Gezonde leefgewoontes aannemen zoals beweging of meditatie zal het jou makkelijker maken om de knop om te draaien. Denk dus aan yoga. Maar zelfs een korte wandeling elke dag helpt om sneller te relaxen.

5. Doe wat je graag doet

Als je je job graag doet, heb je minder last van werkstress. Want als je elke dag tegen je zin naar je werk gaat, zal je je sneller ergeren aan dingen die niet helemaal volgens plan verlopen. Zoek een job die bij je past en je zal minder behoefte voelen om te willen ontsnappen…

6. Werk minder

Bekijk of je je werk niet anders kunt organiseren zodat je er minder lang over doet. Als je elders geld kunt besparen, kan je misschien zelfs overwegen om te kiezen voor een vierdaagse werkweek, zonder dat het aan je levensstandaard vreet. Want het is bewezen dat minder werken zorgt voor een betere werk/privébalans.

De yogalessen zijn gisteren begonnen. Er zijn nog 3 plaatjes vrij om 20.30. Schrijf je nog in!