Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Geluk is: psychisch gezond zijn


De London School of Economics heeft een studie gedaan in Groot-Brittannië, Duitsland, Australië en de Verenigde Staten, genaamd 'Origins of Happiness'.

Daaruit blijkt dat ons geluk er niet drastisch op vooruitgaat wanneer armoede uit de wereld wordt geholpen of wanneer er geen werkloosheid meer is.

Uiteraard moeten we armoede blijven bestrijden, want voldoende inkomen is een noodzakelijke voorwaarde voor geluk.

Maar gelukkig worden we pas écht wanneer we niet meer angstig of depressief zijn.

Je psychologisch welzijn heeft een veel grotere impact op de geluksbeleving dan je inkomen of je fysieke conditie.

Yoga is bijzonder goed voor je mentale gezondheid.

Door goed te stretchen in de yogales, ontspant je lichaam. Een ontspannen lichaam verhoogt de toevoer van bloed en voedingsstoffen doorheen je lijf, en dat verbetert hoe je je voelt.

Ten tweede: je merkt dat ik tijdens de les focus op de ademhaling. Een trage, diepe ademhaling zorgt meer voor dat relaxte gevoel dat je na een yogales ervaart.

Tenslotte: yoga leert je te ontspannen en de aandacht op jezelf te richten waardoor je even niet denkt aan stressvolle of druk gevulde dagen. Het zorgt voor kalmte en concentratie, en vermindert frustratie.

___

Schrijf je in vóór volgende week dinsdag 21 maart 2017 voor de yogalessenreeks van 12 april t.e.m. 12 juli 2017 en krijg 10% korting. Je betaalt €135 i.p.v. €150 voor 14 lessen.