Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Waarom houden je hersenen van yoga?


(Door Daniëlle van Spijker, tweedejaars masterstudent Neuroscience and Cognition aan de Universiteit Utrecht. Bedankt voor de tip, Majo!)

Miljoenen mensen wereldwijd doen aan yoga. Maar wist je dat al die mensen terwijl ze de ontspannende oefeningen doen ook hun brein veranderen?

Yoga is hip, hot en happening. Volgens de Internationale Yoga Federatie beoefenen wereldwijd zo’n 300 miljoen mensen yoga. Yoga lijkt hét pad dat je moet bewandelen voor een optimale balans tussen lichaam en geest.

Wat doet yoga dan met je geest volgens wetenschappelijke studies?

Yoga zorgt allereerst voor een verandering in de anatomie van onze hersenen, en verandering in de activatie van belangrijke hersengebieden.

Yoga zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar de frontaalkwab voor een beter concentratievermogen en een beter geheugen, een verminderde bloedtoevoer naar de amygdala voor een positievere stemming en vermindering in angst, en een toename in grijze stof waardoor je pijngrens verhoogt.

Niet alleen de structuur en activatie van de hersenen verandert. Yoga heeft ook een direct effect op onze hersengolven. Yoga stimuleert de hoogte en de frequentie van alphagolven. Dit leidt tot het ervaren van meer rust en ontspanning, en tegelijkertijd meer helderheid.

Yoga zorgt dus voor positieve veranderingen in je gemoedstoestand en cognitieve prestaties, wat weer zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest.

Dus: haal dat yogamatje maar tevoorschijn en laat je brein het werk doen.

----

Het yogaseizoen zit er bijna op. Tot 12 juli is het nog yogales.

Daarna start ik weer vanaf 4 oktober, met nieuwe abonnementsformules.

Neem al een kijkje op de ShantiYogaFlow-website voor nieuwe scherpere en meer flexibele prijzen!

Surf naar www.ShantiYogaFlow.be

> Stuur dit bericht gerust door naar vrienden, familie of collega's!