Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

December 12, 2018

September 19, 2018

December 5, 2017

October 24, 2017

October 11, 2017

September 8, 2017

June 20, 2017

Please reload

3 tips voor een gelukkigere vakantie

July 25, 2017

 

Op reis gaan kan stressvol zijn. Je gaat misschien naar adembenemende verre plaatsen. Of prachtige plekjes dichter bij huis. Maar let erop dat je iets belangrijks niet mist: genieten. 


Hier zijn een paar tips om meer te genieten van jouw vakantie:


Plan een mix van ervaringen

 
Misschien geniet je het meest van een strandvakantie waar comfort, ontspanning en sociale activiteiten het belangrijkst zijn. Of misschien verkies jij een solo-wandeling in de Alpen voor nieuwigheid, avontuur en alleen zijn.


Onderzoekers zeggen dat een mengeling van deze ervaringen zorgt voor meer geluk.


Als je van een luxe-spa-vakantie houdt, voorzie dus ook wat tijd voor exploratie van nieuwe dingen, bewondering van de omgeving, andere mensen ontmoeten, en een beetje uitdaging. Kom uit je comfortzone.


Laat zorgen over geld uw vakantie niet ruïneren

 
Bekommerd zijn over je uitgaven is een echte rem op je geluk.

 

Dus budget vooraf. En het is wellicht een goed idee om je meest luxueuze uitspatting te houden tot aan het einde van je reis. Uit studies blijkt dat mensen vaak vakanties evalueren op basis van hoe ze eindigden in plaats van op basis van hun totale ervaring.


Neem de tijd om van uw ervaring te genieten


Mindful aanwezig zijn bij elke ervaring doet je geluk enorm toenemen wanneer je reist.


Het is echter onmogelijk om verbinding te maken met je ervaringen en écht te genieten van je vakantie wanneer je je zorgen maakt over wat er thuis gebeurt (ik spreek uit ervaring) of als je je berichten en "likes" op sociale media voortdurend controleert.


Het is dus misschien een goed idee om je telefoon weg te leggen voor grote delen van je reis en gewoon aanwezig te zijn.


Hou rekening met de tips hierboven en je uitstapjes zullen nog onvergetelijker worden.


Fijne vakantie iedereen!


ShantiYogaFlow-lessen starten weer op 4 oktober. Schrijf je alvast in om ook na je vakantie elke woensdagavond de tijd te nemen om te genieten.

 

www.ShantiYogaFlow.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload