Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

December 12, 2018

September 19, 2018

December 5, 2017

October 24, 2017

October 11, 2017

September 8, 2017

June 20, 2017

Please reload

5 manieren om onmiddellijk werkstress te verminderen

September 18, 2017

 

Misschien ken je het wel: stress op je werkplek.

 

Vergaderingen, deadlines, lange werkdagen, druk om te presteren, slechte werkrelaties, angst om je job te verliezen, niet kunnen inslapen of doorslapen door zorgen over het werk...


De stresshormonen die dagelijks door je lichaam gieren, hebben langzaam maar zeker een negatief effect op je gezondheid. Tot op het punt dat je breekt.


Neem NU een pauze voor het erger wordt.


Dit zijn de top 5 strategieën om je werkstress een aantal trapjes naar beneden te brengen:

  1. Gebruik je lunchpauze om te gaan wandelen naar een plekje in de natuur of een park in de buurt. De vogels horen sjierpen, de frisse lucht ruiken, en even stevig wandelen, zorgen ervoor dat de werkstress wegsmelt.

  2. Als de natuur geen optie is: water is ook erg verfrissend en zorgt voor evenwicht. Drink een vol glas water en spat wat water in je gezicht: warm om te ontspannen, koud om wakker te worden.

  3. Luister naar je favoriete liedjes in tijden van stress. Muziektherapie kan stress verlichten en de stemming verbeteren, zelfs bij mensen met depressie.

  4. Beweeg voldoende op het werk: varieer je werkhouding elke 20 minuten. Even zitten, even anders zitten, even rechtstaan, even wandelen. 

  5. En natuurlijk meditatie. Meditatie is een van de meest effectieve methoden om stress te verminderen. Zelfs 10 minuten per dag is genoeg. Zoek een lege kamer of een rustige plek buiten om in stressvolle tijden even te mediteren.

DUS: maak van ontspanning en beweging een prioriteit; een deel van je dagelijkse werkroutine, niet enkel tijdens je jaarlijkse vakantie.


Is dat moeilijk? Probeer het dan een uur elke woensdag bij ShantiYogaFlow.


Zelfzorg is essentieel in het leven. Neem de tijd om jezelf te ondersteunen.

 

www.ShantiYogaFlow.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload