Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Hoe beïnvloedt je denken jouw gezondheid?


Heb je een gezondheidskwaaltje dat al lang aansleept of steeds terugkeert?

Elke ziekte begint als medisch probleem. Maar je geest kan fysieke veranderingen in je lichaam teweegbrengen – positief of negatief.

Emoties zoals angst, twijfel, verdriet, woede blokkeren je spijsvertering en je immuunsysteem, doen je spieren verkrampen, veranderen je bloeddruk,... En dat zorgt ervoor dat je gezondheidsklachten langer aanhouden of regelmatig weer de kop opsteken.

Het virus dat verkoudheid veroorzaakt heeft geen kans om je lichaamscellen binnen te dringen wanneer je gelukkig en tevreden bent.” -- Candace Pert, Georgetown University School of Medicine.

Het brein van succesvolle patiënten motiveert hun eigen genezing. De remedie is een kwantumsprong binnenin, een verwijdering van twijfel en angst. Zodra je je angsten opzijzet, zal je lichaam herstellen.” -- Deepak Chopra, arts en auteur van meer dan tachtig boeken.

Een duurzame gezondheid is vaak afhankelijk van medische behandeling in combinatie met training in meesterschap over je geest. Je mentale gesteldheid is cruciaal om je lichamelijke kwaaltjes sneller te helpen genezen.

Wat je denkt en voelt, verandert de biochemische eigenschappen van je lichaam. Je brein is je extra medicijn. Als je anders kan denken, en innerlijk anders kan reageren, dan zullen er andere biochemische reacties op gang komen zodat je sneller geneest of ziekte voorkomt.

Disease cannot live in a body that’s in a healthy emotional state.” -- Bob Proctor, The Secret.

Gebruik yoga om je helingsproces te helpen, en om jezelf te verzorgen.

www.ShantiYogaFlow.be