Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Meer welzijn op het werk


Ik denk dat we allemaal aanvoelen dat geluk op het werk een belangrijk criterium is voor geluk in ons privéleven en onze persoonlijke gezondheid.

Wat zijn de standaard ingrediënten voor welzijn op het werk?

  • Goed salaris, goede arbeidsvoorwaarden

  • Leuke collega’s, samenhorigheid, sociale ondersteuning

  • Voldoende kunnen gebruik maken van kennis en vaardigheden om het werk te doen, voldoende uitdaging in het werk, leermogelijkheden, loopbaanmogelijkheden

  • Genoeg zelfstandigheid, beslissingsvrijheid, zelf een mate van controle hebben over zaken als werktempo, werkdruk, deadlines en balans met je privéleven.

Nieuw onderzoek van de neurowetenschapper Paul J. Zak toont dat dé twee belangrijkste sleutelcomponenten van geluk op het werk zijn:

  • VERTROUWEN tussen teamleden: vertrouwen maakt zwaar werk gemakkelijker en lichter. Belangrijk daarvoor zijn openheid, informatie delen, samenwerking opbouwen, investeren in persoonlijke en professionele groei, authenticiteit, duidelijke verwachtingen,...

  • Een goed begrip van het doel van hun werk: weten dat het werk ZINVOL is, ertoe doet, een echte bijdrage levert aan het leven van anderen – werk dat de wereld een beetje verandert, hoe klein ook.

Ik doe m’n job als leerkracht zedenleer graag. Maar yoga nóg liever dankzij de wekelijks samen-zijn met jullie en het gevoel dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan jullie welzijn.

Namasté!

P.S. Het yogaseizoen zit er bijna op. In juli en augustus geef ik geen yoga. Maar je kan al inschrijven voor de nieuwe periode die start op 3 oktober. Stuur me een mailtje als je opnieuw wil meedoen.

www.ShantiYogaFlow.be