Ontvang nieuwe blogposts in je inbox
Recente Berichten

Waarom een beetje stilte goed is voor je gezondheid


Lawaai veroorzaakt stress. Geluidsgolven bereiken de hersenen als elektrische signalen via het oor. Dan worden bepaalde hersengebieden geactiveerd die een afgifte van stresshormonen activeren. Als je in een omgeving met veel lawaai leeft, zal je waarschijnlijk hogere niveaus van stress ervaren. Lawaai zorgt voor minder aandacht, minder geheugen, minder makkelijk problemen oplossen. Stilte daarentegen vermindert stress, verlaagt je bloeddruk, verbetert je immuunsysteem en je hormoonstelsel, en geeft je meer energie. Stilte is eigenlijk als een telefoonoplader, het laadt je geest op. Geluid veroorzaakt spanning. Stilte vermindert stress en spanning in je geest en je lichaam. Twee minuten stilte zou zelfs ontspannender zijn dan twee minuten luisteren naar "ontspannende" muziek. Dus vóór je aan de stresscyclus van de dag begint: neem even wat stilte. Daarom neem ik elke week woensdag aan de start van de yogales genoeg tijd voor stilte en meditatie.

Wil je weer meedoen of voor het eerst meedoen vanaf 3 oktober?

Schrijf je in voor de nieuwe lessenreeks!

www.ShantiYogaFlow.be